
مشاوره صنعتی
اهل هر کسب و کاری که در حوزه های مختلف باشیم، نیاز به مشاور و راهنمایی که در این مسیر همراه ما باشد تا بستر پیشرفت و بهره وری را ایجاد کند، همواره حس می شود. ما در این مقاله گذری به حوزه ی پرچالش صنعت نگاهی خواهیم داشت و در مورد صنعت، اهمیت مشاوره ی صنعتی و از جمله خدمات قابل عرضه ای که مشاوران صنعتی ارائه می دهند و صنعتگران می توانند از آن ها بهره گیری کنند، صحبت خواهیم کرد.
در واقع در صنعت بودن به منزله ی استفاده از ماشین آلات و تجهیزات در جهت ارائه ی خدمات و تولید محصول می باشد عرضه ی این خدمات می تواند به صورت های مختلف و برای مصارف مختلف باشد.
صنعت
لازم به ذکر است که صنایع شامل گروه های مختلف مانند صنایع فلزی، غیرفلزی، چوبی، کاغذی، خوراکی، شیشه و سرامیک، شیمیایی و … می شود که به دلیل فراوانی صنایع، توضیح و نام بردن تمامی گروه های صنعتی امکان پذیر نیست اما همین جمله کافیسست که صنعت، عبارت است از گروه شرکتهایی که فراوردههای آنها جایگزین نزدیکی برای هم باشند. در واقع به تمام شرکت، واحدها و ارگان هایی که در تولید، توزیع و مصرف یک محصول یا دسته ای از محصولات و فرآورده هایی که تشابه زیادی به هم دارند، فعالیت میکنند، «صنعت» گفته میشود.
مشاوران صنعتی نیز افرادی هستند که در روند کار صنعت تاثیر گذار باشند که در ادامه به بررسی چگونگی فعالیت آن ها خواهیم پرداخت.

مشاور صنعتی دقیقا چه کاری انجام می دهد و چه مزیتی در پستوی اقدامات او لحاظ می شود؟
مشاور صنعتی با بررسی کردن محیط کاری و نوع رفتاری که هر فرد دارد، به آموزش و پرورش افراد و پژوهش در زمینه های مختلف می پردازد.
پژوهش و تحقیقاتی که مشاور صنعتی انجام می دهد به اقداماتی مثل افزایش کارایی افراد در محیط کار ، برگزیدن و جذب نیروی مناسب برای کار های بخصوص، پیدا کردن مسیر هموار پیشرفت منجر می شود تا بهره وری سازمان و کارایی کارکنان را افزایش دهند. مشاوران صنعت محور تلاش خود را بیشتر برمبنای اجرای طرح های صنعتی و دادن راهکارهای اقتصادی قرار می دهند تا راندمان کاری را بالا ببرند.
مشاوران صنعت در واقع همان دانایان صنعت هستند که می تواند در همه ی حوزه های مربوط به صنعت راه گشا باشند!
افرادی که بخاطر تخصص، تجربه و علم از صنعت اطلاعات کافی و کار آمدی در ارتقای کسب و کار دارند و به قول معروف پیچ و خم کار را می دانند.

علت نیاز به مشاوره صنعتی چیست؟
یکی از موارد اصلی برای پیشرفت در صنعت، طی کردن مسیری می باشد که بر پایه علم و دانش بنا نهاده شده است و اگر هر قدمی که در این جهت برداشته می شود برپایه اصول درست و راهکار کارآمد باشد قطعا موفقیت را به ارمغان خواهد آورد. در واقع یک صنعتگر موفق فردی می باشد که کسب و کار خود را در بستر دانش و علم کافی پیش ببرد.
حوزه های مشاوره ی کسب وکار در صنعت فراوانی بسیاری دارد و حوزه های بازگانی و بازاریابی و بازار فروش، اقتصاد، تبلیغات، تامین و سرمایه گذاری های مالی، خدمات مهندسی و فنی و … را شامل می شود.
در زمینه ی بازاریابی با ارائه دادن تکنیکهای فروش، ارائه ی شیوه های مختلف جذب مشتری و وفادار کردن آن ها،
مطالعه و آنالیز محصولات، مشتریان و مصرف کنندگان،آموزش اصول فروش و غیره فرایندهای بازاریابی صنایع را بهبود ببخشند.
هم چنین کارکنان حوزه ی صنعت می توانند در زمینه های نرم افزاری و سخت افزاری اعم از خدمات برنامه ریزی و کنترل پروژه، نظارت، کنترل و گزارش دهی طراحی و اجرای سیستم های کنترل موجودی و انبارداری، طراحی و مشاوره در تامین و چیدمان ماشین آلات و رفع مشکلات آن ها و … کسب مشاوره کنند.
در زمینه ی تولید مواردی هم چون طراحي، احداث، راه اندازی، عارضه یابی، برنامه ریزی بهینه سازی و ممیزی خطوط تولید، ظرفیت سنجی و برنامه ریزی تولید، بهینه کردن فرآیندهای تولید و … می تواند مورد ارزیابی قرار بگیرد.
در حوزه ی سرمایه گذاری و تامین منابع مالی، مشاوره صنعتی می تواند با ارائه ی ایده های جدید جهت سرمایه گذاری، تحلیل مالی طرح ها با استفاده از نرم افزارهای مختلف، تهيه و تدوين طرح های کسب و کار و طرح های توجیهی فني، مالي و اقتصادي، ارائه ی راهكارهايی برای تامين کردن منابع مالي مورد نياز طرح های داده شده، دریافت انواع تسهیلات وضمانت نامه های بانکی، مشاوره هایی در زمینه خرید و فروش واحدهای تولیدی و کلا برانداز کردن هزینه ها و چگونگی تامین آن ها، یاری رسان باشد.
تفاوت روان شناس صنعتی و مشاور صنعتی
در واقع هر دو یک مفهوم را یدک می کشند اما روان شناس صنعتی با بررسی و پیدا کردن مشکلات و ایرادات یک واحد صنعتی، راهکارهایی را پیشنهاد می دهد و مشاور صنعت با ارائه دادن چگونگی حل این مشکلات مسیر را هموار تر می کند.
روان شناسان صنعت بیشتر متخصص در رفتار انسان در محل کار هستند و به تحلیل و بررسی نوع رفتار افراد در محل کار می پردازند و راهکارهایی را پیشنهاد می دهند که مشاورصنعت با توجه به وضعیت هر سازمانی، از بین آن ها بهترین راهکاررا استخراج کرده و پیشنهاد پیاده سازی آن را عنوان می کند. روان شناس صنعت با توجه به نوع کاری که انجام می شود و بررسی روحیه افرادی که این کار را انجام می دهند، بر روی راه حل های علمی برای حل مشکلات انسان در محل کار تمرکز می کند. روان شناس صنعتی به دنبال راهی می گردد که با حداکثر رساندن رضایت و اثربخشی افراد و گروه های کاری یک صنعت را به توسعه و پیشرفت برساند و مشاور صنعتی راه درست انجام این کار را ارائه می دهد. در حقیقت هر دور به دنبال ارائه ی راهکاری جهت انجام این کار هستند.
روان شناس صنعتی بیشتر روی افراد تمرکز می کند و مشاورصنعتی علاوه بر افراد در حوزه های دیگر یک صنعت نیز وارد می شود. در کل برای اینکه مشاوره های یک مشاور صنعت به سرانجام خوشی برسد، از اهمیت این موضوع که مدیران و کارکنان یک صنعت باید تحت روان شناسی صنعت قرار بگیرند و یکسری فاکتورها را رعایت کنند تا بتوانند عملکرد مثبتی ارائه دهند، نباید غافل شد.
خلاصه
پس به طور کلی سازمان یا افرادی هستند که با تخصص های متفاوتی که دارند می توانند روند کار صنایع مختلف را بهبود ببخشند و در زمینه های مختلف اعم از بازگانی و بازاریابی و بازار فروش، اقتصاد، تبلیغات، تامین و سرمایه گذاری های مالی، خدمات مهندسی و فنی و … با آن ها همکاری کنند تا کسب وکار خود را رونق ببخشند و درآمد حاصل خود را افزایش دهند.
روان شناسان صنعت با بررسی و آموزش رفتار سازمانی، نوع ارتباط گیری، تعامل اجتماعی و چگونگی رهبری کارکنان، یک صنعت را به سوی موفقیت هدایت می کنند و مشاوران صنعت نیز، افراد باتجربه ای هستند که علاوه بر نشان دادن نقشه ی راه برای واحدهای صنعتی یا صنایع مختلف، افراد متخصص در این حوزه را نیز جهت رشد و پیشبرد اهداف آن ها، معرفی می کنند و در مرحله ی بعدی این واحدهای صنعتی می توانند با استفاده از مشاوران صنعت و افراد متخصص و کاردان در زمینه های مختلف عمده مشکلات خود را حل کنند، به اهداف مورد نظر خود دست یابند و مسیر همواری جهت رشد و شکوفایی هر چه بیشتر تا موفقیت روز افزون طی کنند.
0 دیدگاه